Alıntı:
obrero´isimli arızadan alıntı
...Beni anarşist olarak görmüyorsunuz.Tamam bir yere kadar haklısınız,çünkü ben Kürt kimliğimden kurtulamadım.Ben Kürt olarak yaşamak varolmak istiyorum,çünkü ben kendimi Kürt olarak kabul etsem de etmesem de beni ezecekler...
|
sn obrero kürt kimliğinden kurtulmanız niye gerekli anlamış değilim. hem nedeni ne olursa olsun insan kendi kimliğinden kurtulmaya çalışmak yerine o kimliğini benimsemeli ve hesaplaşmalıdır. benliğini ancak bu şekilde sağlıklı kılabilir va insanca özgürce ve sağlıklı bir hayatı yaşayabilir. bu uzun ve zor bir süreç kendi adıma da bunu söyleyebilirim.
ben de kürdüm. sn eco hoşunuza gitmiyor bu ama

i nanın bunu söylemekle hiçbir farklı amacım yok sadece ait olduğumu hissetiiğim kimliğimi özgürce söyleyebilme hakkımı kullanıyorum. ama önce insan olduğumu unutmadan.
obrero ben de kürtçe müzik de dinlerim ermenice de türkçe de... kimse bunu yasaklayamaz artık. ama ne yazık ki geçmişte birçok değerli kürt müzisyen kendi ana dilinde şarkılar söylediği için sürüldü... yıllardır yaşadığı topraklardan uzaktalar... ve bugün devletin televizyonunda kürtçe şarkıları dinlebilyoruz...
bunca yıl bu insanları yurtlarından ayrı koyanlar bunu nasıl açıklayacaklar... kürtçe şarkı söylemek yayınlamak ne ülkeyi bölüyor ne de isyan çıkartıyormuş...
allahaşkına biri bana anlatsın hangi dil hangi şarkı bir ülkeyi bölebilir

....