Tekil Mesaj gösterimi
  #177 (permalink)  
Alt 08-07-2009, 10:45
eco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eco eco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
daima arıza

ezilenlere (yani tüm insanlığa) saygı duyuyorum... öyle tek tek ayırmadan... bölgesel sorunlarına inmeden... genel anlamda dünyada yaşatılan baskılardan dolayı ezilen insanlığa...

evet bireysel çabalarla dünyamı değiştireceğime inanıyorum... bireysel çabalarla dünyasını değiştireceğine inanalarada inanıyorum... bireysel çabalarla dünyasını değiştirmiş insanlarla yanyana gelmekse, birden fazla değişimden bahsetmektir... bununda olacağına inanıyorum...

çarkı döndürenlerden biri olduğumun farkındayım tabiki... farkında olmayan varsa gülerim haline... çarkı çevirdiğim içindir huzursuzluğum... insanlığın ezilmişliğide buradan geliyor... zorla çevirtiyorlar çarkları hayatın devam etmesi karşılığında... çevirmiyorum ben çarkın dışındayım dersem okkalı bir yalancı olurum haklısın...

militasirt faaliyetlere karşıyım... askeri sıkıntılar derken orduya alınmak istenmemden bahsetmiştim... anlayamamışsın... anlamamışsın... dinlememişsin.... sanırım karşılıklı konuşsakta dinlememe dinlediğini anlayamama gibi iletişim problemleri yaşıyorsun... bu heyecanından yada gaza gelmiş devrimciliğinden kaynaklanıyor olsa gerek...

doğada bir yaşam olduğunda öyle elektiriğe elektirk sobasına ihtiyaç duyacağımıda sanmıyorum... olmasada yaşanır ve yaşadımda... dert değil... odun tezek yakılır... mum gaz lambası kullanılır...

kurtarılmış ırklar yine kurtarılmış ırklardan oluşan topluluklar demektir... ben ırkımı kurtardım sende kurtar eee sonra kurtarılmış ırkları birleştirelim güzel bir dünya olsun... olmaz öyle şey... ırkları hiç karıştırmadan insan olarak ben kendimi kurtardım sen kendini kurtar kurtarılmış bireyler kurtarılmış bir toplumu toplumsal çabaya gerek olmadan kurtarmış ve oluşturmuş demek olur... ama toplumsal kurtuluşlar için öncelikli olarak liderler gerekir... o toplumları yönlendirmek için... kollektif bilinci aşılamak yaymak idare etmek gerekir... buda çok zor neredeyse imkansız bir iştir... çünkü her an aksi bir kollektif bilinç ortaya çıkıp toplulukları tam tersi bir istikamete yönlendirebilir... bu tip karmaşalarla uğraşmak yerine bireysel kurtuluş ve kurtulmuş bireylerin yanyana gelmesiyle doğal yollarla oluşmuş bir kollektif bilinç benim baktığım pencereden görünendir... buda beni ilgilendirir... toplu hareketlerle bir yere varılacağına inanmam inanamam... futbol dışında... toplu hücum toplu defans iyi bir taktiktir))

lise yıllarımda 93-94'te dinliyordum ben kürtçe şarkılar... senin niye dinleyemediğinide anlayamadım... her yasağa uyuyorsan bu senin kendi sorunun... tabiki farkındayım kürtlere yapılan baskının uygulanan zorbalıkların ama bunu kürt türk diye algılarsak vakit kaybederiz kavimlerin kurtuluşuyla... ırkta bir dayatmadır... insanlığı bölmektir... oyalamak, savaştırmak, yönetmek için uygulanan oyunlardır... önce insan olduğunu kabullen ki ana meseleye ulaş... ama kürtlüğünle uğraşıp vakit kaybediyorsun... kürt meselesinin çözümü diye bir şey yok... çözmezler çözdürmezler... belki bir gün bir devlet verirler ama oda daha rahat sömürmek için doğal kaynaklarını ve insan gücünü... kabaca açıklamaya çalıştım... tabiki farkındayım yaşananların... ama emin ol farklı hissetmiyorum kürt kökenli olmasamda... zorla vatandaş yapıldığım şu ülkede yıllarca saçma sapan şeyler öğretildi okullarda... sonra hadi askere hadi oy ver hadi vergi ver hadi çalış hadi evlen hadi üre... adapte olamadım hiç birine... karşı çıktım karşı çıktık dayak yedik kolluk kuvvetlerince... nezarete düştük... bide dalga geçtiler üstüne üstlük... yok öyle eylemlerle dergi gazete çıkartmayla hatta silahla bile olacak şey değil bunlar... adamlara upraşacak mevzu oluyoruz sadece... boş oturmaktansa bizlerle uğraşmayı tercih ediyorlar... hemde örnek teşkil ediyoruz iyi birer vatandaş olmak isteyenlere kötü örnekler...

doğal felaketlerden sonra hayatta kalacak ilk kişi benim... o yüzden hiç kaygı duymuyorum... sanada bir kıyak geçerim merak etme