Tekil Mesaj gösterimi
  #172 (permalink)  
Alt 06-07-2009, 18:59
obrero obrero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
eco´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
obrero'ya...
ırklar varolduğu ve ırk ayrımı yapıldığı sürece kardeşçe yaşam olmaz... kültürel değerler dediğin şeylerde saçmalıklardan ibaret... kişi kültürünü kendi oluşturur... babadan atadan gelenler onların kültürüdür kişinin değil... tabi onların arasındanda kültürüne katacağın şeyler vardır... ama sırf atalarından kaldı diye kabullenmek töreciliktir... din gibi anlayacağın... annenin babanın dinini sorgusuz sualsiz kabul etmek gibi... ne yani ataların yanlış biliyor olamaz mı? insanca yaşamak isteyenlerde insan olsun... insanları ayırmasın... gelenekleri görenekleri unutmak için ilk önce ırk kavramını silmek lazım gelir... birleşme böyle olur... ayrı kimliklere sahip bireyleri birleştiremezsin en fazla yan yana getirebilirsin... kimlikleri silersen insanlık kavramı altında birleştirebilirsin... şu eziklik moduda kendini bir ırka ait hissetmekten gelir... derdin buysa öyle olur... ama ait olduğunu düşündüğün ırktan sıyrılmadan diğer insanların gözünde de o ırka ait olursun... sonra eziklik psikolojisinden kurtulmanda mümkün olmaz... aslında insan olarak seni ilgilendirmeyen meseleleri sahiplenir çırpınıp durursun yok tokat atsalar bilmem ne diye... daha tokadı yemeden gardını alan adam elbet o tokatla karşılaşır... bu silah taşıyan adama silah doğrultulması kadar doğal bir süreçtir... sıyrıl bunlardan da önce insan olarak hayatın neresinde olduğuna nasıl mutlu olabileceğine ömürün geçip gittiğine ve bir daha geri dönmeyeceğine yaşadığın her anı kendin için nasıl yaşadığına bak... ırk gelenek görenek derken bir bakmışsın hayat bitmiş... ölüm var unutma... hayatın tadını çıkarmadıktan sonra senin ırkın dünyaya hükmetse nolur ezilse nolur? ilk önce kendin için yaşa... yatmadan öncede bana tokat atana tokat atarım planları yapacağına 'bu gün kendim için ne yaptımı' sorgula...
Bırak bu efsane adam ayaklarını.Irklar ve ırk ayrımı olduğu sürece kardeşçe yaşam olmaz.Altına imzamı atarım.Ancak her şeyi bir toplumsal devrime veya bir doğal afete mi bırakmak gerekiyor?Onu bekleyene kadar,çözüm sizin veya benim istediğim türden bir yöntemle çözümlenmediği sürece oturmak mı gerekiyor?İster bireyci olun,ister toplumcu ne halt olursanız olun.Eğer İNSANCA yaşamak istiyorsanız ezilmenin önüne geçmeniz gerekmektedir.Eğer samimi olarak İNSANCA yaşamak istiyorsanız ezilenlerin sesine kulak vermeniz,ezenlere karşı durmanız gereklidir.Hani anarşist bir klişe vardır "biz kapitalizme dünyaya egemen olduğu için karşıyız" diye.Bir ankette sizin "bireyci-yeşil-punkçu" anarşist olduğunuzu beyan ettiğinizi gördüm.Thoreau da bireyci bir anarşistti.Ama onun da zencilerin ve kıtanın diğer halklarının ezilmesine verdiği tepkiyi biliyoruz.Zenciler eziliyor biz buna göz mü yumacağız?Peki inkalar,aztekler,mayalar,vs. uygarlıklar dışlanıyor,biz buna tepkisiz mi kalacağız...Beni anarşist olarak görmüyorsunuz.Tamam bir yere kadar haklısınız,çünkü ben Kürt kimliğimden kurtulamadım.Ben Kürt olarak yaşamak varolmak istiyorum,çünkü ben kendimi Kürt olarak kabul etsem de etmesem de beni ezecekler.Hadi,ben türkçeyi daha iyi kullanmamla aradan sıyrılıyorum,peki ya diğerleri,onlar kendi asıllarını nasıl örtecekler?İster kabul edin ister etmeyin,devlet bir şekilde Kürtleri baskı altında tutmaya çalışacak,birinin Kürt olduğunu belirlemek kadar kolay birşey yoktur.Gizli polis gücünü devreye sokarsın,bir ajan gönderirsin,topluluğun Kürt olup olmadığını gayet tabi anlarsın.Veya şivesinden anlarsın.Devlet bunları yapmıyor mu elbette yapıyor.Ben milliyetimden kopsam da(ki sonunda kopacağım) devletin bana biçtiği milliyetimden kopabilecek miyim?Ezilmekten horgörülmekten kurtulacak mıyım?Buna karşı durmaya siz "milliyetçilik" mi diyorsunuz?Her meşru-müdafaayı "milliyetçilik" olarak görmekten vazgeçin artık.Yazılarınızı takip ediyorum,büyük bir yönüne hak veriyorum yazılarınızın.Doğayla ilgili olanına özellikle katılıyorum(doğal afet istenci hariç).Bu yazıma cevabınızı inatla bekliyorum...