Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 05-07-2009, 20:08
sakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sakin sakin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

sn akeboshi elinize sağlık bu paylaşımınız için.
ne vardı sanki topraklarından edilmeseydi insanlar. yetmez miydi bu koca anadolu hapimize.
köyümüzde gülvart teyzemiz, kevork amcamız, hrant arkadaşımız olsaydı ne güzel olurdu.

bir insana yapılacak en kötü şey o insanı köklerinden ayırmaktır memleketinden sürmektir. sayısı kaç olursa olsun, adı ne olursa olsun, nedeni ne olursa olsun insanları evinden barkından köklerinden etmek en büyük insanlık suçudur.
insanlarda ağaçlar gibi kökleriyle, geçmişiyle yaşar ayakta durur.

ben hepimiz gibi bu toprakların insanları olan ermenilerin bu topraklardan sürülmesinden, öldürülmesinden, kıyıma uğramasından ötürü çok üzgünüm. bu toprakların onlarsız eksik kaldığını düşünüyorum.

sn coşkunb "adım faşiste çıkacak" diye endişe ettiğinize göre faşist bir söylemden kaçınıyorsunuz demektir. bu durumda da faşist diye damgalanmanızın yanlış olacağını düşünüyorum. endişe etmeyiniz açıkça ben faşistim diye bas bas bağırmadıkça kolay kolay adınız faşiste çıkmaz

ama ben her konuda onlar da bize yaptı, onlar da bizi şu kadar kesti vs vs şeklindeki savunma amaçlı yorumları doğru bulmuyorum. karşı tarafın yanlış yapması bizim yaptığımız yanlışı haklı çıkarmaz. her iki tarafın yaptığı yanlışların kıyımların öldürülen insanların yarıştırılması hiç de vicanlı ve adaletli değil. bu tavrı insani değerlere uygun bulmuyorum.
saygılar...

"kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlandırmak hastalıktır. kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıklıdır"
hrant dink