|
albatros söylenebilecek çoğu şeyi söylemiş batılılaşmak bu mu diye sıralanan maddeler hakkında... yinede batılılaşmak doğululaşmak kuzeylileşmek yada güneylileşmek diye bir şey olduğunuda düşünmüyorum... dünyada bu zamanda yaşanılan ve tercih edilen popülerleşen adına tarz yada moda yada in denilen şeylerin takibinden ibaret bu maddelerde sıralananlar ve sıralanacak olanlar... bunların yaygınlaşması içinde yazılı ve görsel medya ve internet büyük çaba sarfediyor çünkü tüketim toplumunun devamı bunlarla sağlanıyor... gelenekçi toplumlardan büyük çıkarlar sağlayamayan tüketim toplumu bu toplumların üstüne biraz daha fazla gidiyor... kendilerini örnek gösteriyor bak ne kadar özgürce yaşıyoruz ve sevişiyoruz sen niye böyle yaşamıyorsun ki diye... bunu hangi yönleştirmeyle adlandırdığımızın hiç bir önemi yok... kitle iletişim araçlarının dünyanın her köşesine ulaştığı gerçeğini düşündüğümüzde bundan kurtulmanında bir yolu yok... teknolojik bir yıkım dışında... ayrıca batılılaşmadığımız zaman yerine başka bir yön yada gelenekçi tek tipleştirici bok değil kaka diyebileceğimiz farklı bir kavramla gelinecekse bunun da bir anlamı yok... 'bokun içindeyiz ama başımız dimdik yürüyoruz' gibi bir cümle hatırlıyorum başka sayfalardan birinden... sanırım burayada uyuyor... batılılaşmasak ne olacak yerine başka birşey dayatılmayacak mı sonunda?
|