Tekil Mesaj gösterimi
  #35 (permalink)  
Alt 04-07-2009, 21:44
obrero obrero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
yazdığın bir sürü mesajdan sonra dikkate değer bulduğum tek mesajın üstteki mesaj oldu. Üstelik üslubunuda fazla rahatsız edici bulmadım.Ben bunu bana uzatılmış bir dost eli olarak sayıyorum ve bundan sonra yürütülecek olan tartışmanın iğnelemek maksadıyla değil dosta fikir alış verişine dönüşmesini istiyorum. Senden de zıt yönde bir açılım beklemiyorum.
Evet,gerçekten sana bir zeytin dalı uzattım,çünkü bazı noktalarda gerçekten de büyük hatalarım var kabul ediyorum.Dobra birisiyim,inan sinirlenince gözüm başka şeyleri görmez oluyor,aklıma ne gelirse sıralayabiliyorum.Burada hatalarım olduğunu kabul ediyorum.Her gülün bir dikeni vardır.Bana "yalancı" diyen pek olmamıştır,ilkokulda bizim hoca beni sınıfın en dürüstü ilan etmişti.Sıkı fiyaka yapmıştım haa,o da ayrı bir konu.Bu bir özeleştiri niteliğinde görülebilir.Ama sadece benim değil,birbirine hakaret dolu mesajlar yazan herkesin bir özeleştiri vermesi gereklidir.

Ben de sana diyalog çağrısında bulunuyorum.Temennimiz aynı,bilgi alışverişi tabanlı diyalog faydalı olur,bizim tartışma açısından.Şöyle veya böyle az-buz bişeyler hakkında bilgi sahibiyim sen de benden de donanımlı bir arkadaşsın...Bu tartışmanın hakaret safhası artık kapansın,artık bilgi alışverişine dökelim işi.
Alıntı:
Herkes bir ölçüde milliyetçi olabilir. Bir insanın milliyetçi olması ona değerinden bir şey kaybettirmez. Faşizanlık derecesinde olan Türk Milliyetçiliğinin karşısında kendi kendini muhafaza edebilme açısından Kürt Milliyetçiliğinin artması ne kadar normal ise Abdullah öcalanın Milliyetçi olmasında da bir sorun yoktur. Ben bunu kesinlikle bir hakaret olarak söylemedim söylemem. Sanırım Öcalan'ın milliyetçiliğinin zararsız olduğunuda belitmiştim.
Öcalan'ın milliyetçi olmadığı konusunda ısrarcıyım.Belki Kürt Hareketi'nin tabanlarında ezilen ulus milliyetçiliği vardır.Ama devlet tarafından empoze edilmeye çalışılan ulusçu akım kadar da vahşi ve faşizan tutumlar beslememektedir.Açıkçası ben Sn.Öcalan'ın Türk halkını da işin işine katmadan sorunun çözülemeyeceğine,veya cumhuriyet döneminde hayata geçmesi planlanan "kürtlere muhtariyet" fikrinin günümüzde uygulanması gerektiğine(bu muhtariyet fikrinin kürtleri milli mücadeleye çekmek için kurgulandığı anlaşıldı,ancak şu an için bu fikrin hayata geçirilmesi çözümü sağlayabilir,bu yüzden bu sürekli gündemde tutulmakta) bu milliyetçi hatta benim "hafif milliyetçi" anlamında kullandığım yurtsever taban tarafından hiçbir tepki gelmedi.Bu fikirler Kürtlerin bağımsız devlet gayesini reddediyordu fakat halkların kardeşliği çok daha gerçekçi bir çözümdü,kimse de bu amacın ortadan kaldırılmasına engel olmadı,kürt hareketinin tabanına mensup hiçbir görüş,hiçbir fraksiyon bunu yapmadı.

Öcalan ise milliyetçiliğe dayalı bir devleti eleştirmişti,bu sistemi kendince çözümlemiş ve onu reddetmişti.Onun çeşitli renklerin,enerjilerin ahengine engel olduğunu söylemişti.Hatta bir yazısında ulus-devletle ilgili kropotkin-bakuninin çözümlemelerinin marx'tan daha gerçekçi olduğunu söylemişti.Kropotkin-bakunin'i putlaştırmıyorum,onları hatasız da kılmıyorum,ancak federasyonu hala en gerçekçi ve en özgürlükçü çözüm yolu olarak görmekteyim.

Alıntı:
Bu söylediklerinin bende farkındayım ama hatırlarsan Murat Kararyılan ın geçen bir gazeteciyle yaptığı reportajda söyledikleriyle reportajdan sonra söyledikleri çok çelişkiliydi.İnsan federasyon fikrinin bağımsız Kürdistana ulaşmak adına bir amaç taşıdığı konusundaki düşüncelerden kendin alıkoyamıyor. Ki zaten açıktırki federasyonla yönetilen bölgelerde bir çok bölge bağımsızlık ilan etmeye başladı.
Murat Karayalçın İskoçya modelini ele almıştı sanırım aynı röpörtajda.Öcalan da sanırım Bask modelini ele alıyor.Basklar ve İskoçlar kendi parlamentolarına sahipler,kendi yöneticilerini kendileri seçiyorlar,ancak devlet parlamentosuna bağlı karar alıyor bu parlamentolar.

Ayrıca bu bölgelerde halklar kendi bayraklarını,flamalarını kullanıyorlar.Kendi anadillerinde eğitim görüyorlar.Devlet içerisinde iki federasyon.Bakunin ve Proudhon'un savunduğu "Avrupa Birleşik Topluluğu" önerisi.Federal bölgelere ayrılıyor,artık irili ufaklı devletler kalmıyor.Anayasadaki ulusçu-devletçi vurguların diğer halkların birbirine kırdırılmasını meşrulaştırması engelleniyor.Öcalan ve Karayılan'ın ortaya attığı fikirler tam uyuşmasa da anayasa değişikliği de kürt federal bölgesinin ilanıyla birlikte gelir diye düşünüyorum.Anarşist öneriler kapitalist sistem içerisinde kapitalist sistemi vuruyor.Ancak öcalan ve karayılanın düşünceleri kapitalist ulus-devlete karışmıyor,kürt halkının özgürce yaşayabilmesi talebi var sadece(öcalan'ın ulus-devleti eleştirmesi ayrı konu).Ancak iki öneri de fazlasıyla özgürlükçü.Karayılan bir çelişkiye düşmüş farkındayım.Ancak federalizm,bu sorunun silahsız çözümü için tek alternatif,ben böyle düşünüyorum.

Alıntı:
Benim Kürtlerin özgürlük mücadelesine nasıl baktığımı bilmediğin için beni Kürt düşmanı ilan etmiş olabilirsin. Eski mesajlarımdada söylemiştim. Benim Kürt Halk Hareketi hakkındaki görüşlerimi bilmiyorsunuz diye...Şunu söylemeliyim ki PKK ya egemen düşünce yukarıdaki anlatılan gibi olmadı son zamanlarda nedense Federalizm laflarından bahsedildi.Ama dediğim gibi bunun önemi yok federe devletler parçalanıyor.
Bİr kere,önceden de dediğim gibi günümüzdeki federal devletler bir takım bölgelere ayrılmışlar.Ama ulusal bir sorun sonucu değil,yani ulusal nitelik taşıyan bölgelere değil,ulus-devlete mal edilen milliyetin diğer milliyetler karşısında tahakküm kurması için kurulmuş federal bölgeler.

Önderliğin ortaya attığı federal bölge kavramı ise,elbette ki ulusal-kültürel talepleri de barındırıyor ancak bölgesel nitelikli ve ulusun özgürce yaşayabilmesi üzerine kurulu.Yani ulusdevletin ulusçu görüşü empoze etmesi engellenmeye çalışılmakta ve bir ulus kendi kültürel değerleriyle var olmaya çalışmakta.

Alıntı:
Şunu söyleyeyim en önce ben öcalan için Irkçı lafını kullanmadım. İnanmazsan dön geri oku.Sadece milliyetçi dedim. Bunu geçen yazımdada belirttim. Öcalanın söylevlerini, eylemlerini ,amaçlarını bilen herkes öcalan'ın mlliyetçi olduğu hakkında fikir yürütebilir. Ben bunu alıntılarla taçlandıramam öcalanın kayda geçmemiş söylevleri var video görüntüleri var cuma günleri Roj tv de yayınlalan haftalık değerlendirmeleri var.
Evet ben de sonradan farkettim ırkçı lafını kullanmadığını.Bunun için de sizden özür dilerim okumadan yorum yaptım heralde yine.Roj tv öneriniz için de teşekkür ederim cuma günü izlemeye çalışacağım.Bakalım gerçekten bu milliyetçi vurgular neymiş.

Alıntı:
Sana Kürt Halk hareketi hakkındaki görüşlerimi bilmediğini söylemiştim.O kadar çelişkili sözler söyledin o kadar asılsız cevaplar verdin o kadar çok yakıştıma yaptın ki seni eleştirmekten kendimi savunmaktan fikirlerimizi paylaşacak ortamı bulamadık.Dediğin gibi Kurmançi öyle bir dil haline gelmişki bırak bölgeleri komşu olan iki köy dahi birbirini anlamıyor. Kendimden bilirim annem-babam Alevi-Kürttür bizim kürtçemiz doğu anadolu Kürtçesinden çok farklıdır.
Evet,burada da haklısınız.O "yalancı" betimlemeniz daha önce de söylediğim gibi gerçekten kafamı attırdı.Bunun için de sizden özür diliyorum.Sanırım dil enstitülerinin milliyetçi bir bakış açısıyla ortaya atılmadığı konusunda hemfikiriz...Buna bir eleştiri getirmediniz çünkü...

Alıntı:
Alıntıyı nereden yaptığımı belirttim. İnanmazsan aç vikipediyi karşılaştır.
3.Özür.Yine okumadan atlamışım.Sizin benim yazımı "vikipediden (ç)aldığımı" söylediğinizi sanmıştım.Bu dikkat problemimi çözmem gerekiyor...Evet,yapmam gerekiyor bunu.

Alıntı:
Beni nasıl Türkçülükle suçlayabliyorsun anlamış değilim. Defalarca söyledim Türk değilim Kürt kökenliyim diye....
Getirdiğin eleştirileri türkçülük olarak değerlendirmeyeceğim.Seni gayet iyi anlıyorum.
Getirdiğin eleştirileri,kürt hareketi karşıtları genellikle talabanici-barzaniciler de getiriyor.Peyamaazadi,rızgari gibi portallarda bulabilirsin.Onlar öcalanı 'imralı kemalisti' olarak yani milliyetçi olarak nitelendiriyorlar onlar da bu yolla eleştiriyorlar öcalan'ı yani milliyetçi olduğu gerekçesiyle.Peyamaazadi de fikret başkaya'nın yazdığını da duymuştum.Bir göz at derim.

Alıntı:
Kantım bu cümle ben Anarşist değildim ve kimseyede bunu göstermeye çalışmadım. Al anarşizm senin olsun.
Hediyen için sağol dostum.
Alıntı:
Sevgiyle kal dostça kal......
Sen de ilaveten sevgiyle kal

NOT:Kürd olduğun için zeytin dalını uzattığımı sanma,aman haa!.Sadece yanlışlarımın farkına vardım...