Evet sevgili arkadaşlar sıra geldi size verilecek cezaya (Ben Gazman)
ALEX'E
Alıntı:
Alex´isimli arızadan alıntı
rovereagle ben sana birsey yamazdim sende bana yazma.. o yazdiklarini alir senin gotune sokarim...
cumleleri iyi oku serefsiz insan .. ulus devleti yikmak la bagimsiz kurdistani kurmayimi yazmisim...
|
Evet sevgili dostum tekrar hoşgeldin.Söylediklerimi döndüm geri okudum ama senin ulus devleti yıkmaya dair söylediğin hiç bir söze ratlamadım. O yüzden bence sen geri dön adam gibi oku.
Alıntı:
gerizekali.. bagimsiz kurdistan kavrami diye bir sey yok. bagimsiz kurt insani var.. yani yillardir sizin gibi gerizeklailarin ust kimligi altindan kurtulmak var ama sen bunu anlamazssin..
|
Bağımsız Kürdistan Pkk daha ilk örgütlenme aşamasındayken vardı hala var. İstekler değişir ama asıl amaç değişmez.Yıllardır bizim gibi geri zekalılar dediğin kesimi anlamış değilim. Zira Kürt kökenli olduğumu söylemiştim. O yüzden git bir defa daha oku söylediklerimi...
Alıntı:
bagimsizlik anarsizmle aynidir ... yani turklere araplara devlete ataturke bagimli olmamak.. anladinmi bagimsizlik budur... yani etrafi cevrili bir devlet yok apoizm de tekrar ediyyorum bagimsizlik demek beyinlerde bagimsizlik...
|
Bağımsızlık anarşimle aynı şey değildir. Sadece bağımsız olarak anarşist olunmaz.
Alıntı:
yani turklere araplara devlete ataturke bagimli olmamak.. anladinmi bagimsizlik budur...
|
Vah zavallılar vah ne zaman anlayacaksınız Türk-kürt-Arap diye birşey olmadığını
Alıntı:
bagimsiz devlet lafi varsa benim yazimda bende senin gibi top olayim... durup dururken insanlara kufretme... serefsiz insan
|
Ben senin yazında bağımsız devlet lafı olduğunu iddaa ettim mi?Hayır.Ayrıca Top kelimesini beni aşağılamak maksadında kullandıysan Şunu söyleyeyim o dediğinden değilim ama öyle olsaydımda bu benim için hiç bir sorun teşkil etmezdi. Her türlü cinsel kimliğe saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Ama mutlu olacaksan bana top gay vs demeye devam edebilirsin. Kimliklere saygı duymak gerekir tıpkı Kürt kimliğine duyulması gerektiği gibi değilmi? Ama senin Top diye nitelendirdiğin insanlara karşı olan antipati ni anlamış değilim
OBRERO'YA
Alıntı:
obrero´isimli arızadan alıntı
Kürtlere saldırmayıp da ne yapıyorsun?Ayrıca seviyesiz üslubunla ortamı provoke ediyorsun.Ama merak etme,senden aşağı kalmam bu konuda,üslubuna karşılık bulacaksın merak etme.HODRİ MEYDAN!
|
Üslubum kendi seviyesini karşısındaki insanın seviyesine uygun olacak şekilde ayarlar. Kanıt sunamadığın halde hala beni kürtlere saldırmakla suçluyorsun. Bravoooo
Alıntı:
Sana cevap vermeyeceğim.Alakasız konulara değinmişsin çünkü...Sen önce,Sn.Öcalan'ın kürt sorunu hakkındaki çözümlemelerini "milliyetçi" olarak nitelendirmeni meşrulaştır...Sonra gel ahkam kes.
|
Abdullah Öcalan'ın görüşlerini eylemlerini amaçlarını söylevlerini azçok bilen her insan Abdullah Öcalan'ın milliyetçi bir kafa yapısana sahip olduğunu görür.Ama ben onu aşağılamak mahiyetinde söylemedim. Eğer öyle olsaydı ırkçı, şovenist derdim. Bazı Kemalist dostlarım ona karşı bu ifadeleri kullanmaktan geri durmazlar ama ama sert muhalif tarzımla onları püskürtmüşümdür.Ben hiç bi zaman da Abdullah öcalanın aşırı milliyetçi olduğuna inanmadım. Zira bilirsinsiniz Türkler bizden ayrılsada biz onlardan ayrılmayız diye bir sözü vardır. Ama evet zararsızda olsa milliyetçidir. Türk trih kurumunun, Türk Dil kurumunun açılmasını mustafa kemalin milliyetçi yönüyle bağdaştırılar. Abdullah öcalanda bu tür girişimlerde bulundu.
Alıntı:
Nesin be sen?Ansiklopedileri kıçında mı taşıyorsun?Nereden biliyorsun sen vikipediden yazdığımı?Yazmadığımı kanıtlarsam ne yaparsın,defolup gider misin??
|
. Ansiplopedileri kıçımda taşımam ama taşısan sen nerende taşısın orasını bilmem. Bak dostum zekan hakkında bilgi verdiğimde yada yalancısın dediğimde kızıyorsun. Git oz yazıyı bir daha oku.Ben sen vikipedi den bir şey yazdın dedim mi?bu sorunun cevabını kesinlikle ama kesinlikle istyiyorum.
Alıntı:
NOT:Herşeyi kıçından anlamakta üstüne yok rovereagle."Federal devlet" olarak yanlış bir sözcük seçmişim doğrudur.Çünkü federalizm federasyonlar yoluyla devleti yok etmeyi amaçlar.Federal "devlet" olmayacaktı,federal "bölgeler" olacaktı,burda hata yaptım farkındayım...
|
Sevgili dostum. Ben anlattığın hiç birşeyi kıçımdan anlamadım ama sen anlattığını nerenden anlattın bilmem.Alex'in amaç devlet değil sözlerinden sonra bir anda devlet kavramını ortadan kaldırman beni düşündürdü.Eğer Federasyon kelimesinin manasını tam olarak kavradıysan federal bölge ile federal devletin arasında anlamca pek fark olmadığını da anlayabilirdin.
Alıntı:
Çünkü federalizm federasyonlar yoluyla devleti yok etmeyi amaçlar.
|
Ayrıca kaçtane federasyonun kaç devleti yok ettiğine dair bana bilgi vermek zorundasın. ABD'nin, Rusya'nın, Almanyanın federalizmle yöneltiğinden haberin yok sanırım.
Alıntı:
NOT:Şovenizm ne demekmiş şekerim?He canım?
|
Geri dönüp okursan objektif olsun diye vikipediden alıntı yaptığım şovenizmin ne olduğuna bakabilirsin[/QUOTE]
Ama bu söylediklerimin ne önemi var söyleyeceğin söz yani kaçış yolun belli ''''''
Sana cevap vermeyeceğim.Alakasız konulara değinmişsin çünkü''''''''''''''''''
ALBATROS'A
Alıntı:
AlbatrosS´isimli arızadan alıntı
Konuyla ilgili bir şeyler yazmak isterdim; ama kavganın dayanılmaz hafifliğinden yanlış anlamalar dibe vurmuş. rovereagle bu konudaki üslubun biraz gergin kaçmış, Obero'nun fikirleri de senin tamamen antitezin değil.
|
Eğer karşınızda sizi sürekli olmadık şeylerle suçlayan birisi olsaydı. Emin olun sizde bu kadar gergin olurdunuz.Aslında burda önemli olan obreronun fikirlerinin ne olduğu değil. Sayın obrero başından beri bana herkesten Marksist-Leninist olmasını isteyen biri yada Anarşist gibi yakıştırmalar yapmasaydı konu farklı yerlerde olurdu. Ama sadece bununla kalmayıp söylediği çelişkili ve samimi olmayan sözlerlede beni tahrik etti hatta şunu söyleyebilirim ki obrero ortaya adam akıllı bir fikir dahi atmadı ortaya koyduklarıda kendi içerisinde bir birini ihlal eden çelişkilerle doluydu.Ve sonuç olurak durum ortada..
TEKRAR ALEX'E
Evet sotum tekrar beraberiz
Alıntı:
bu durum, ekonomi, sanat , felsefe taritisir gibi gayriciddi rovero gibi pislik insanlarla tartilismaz. bu durum, milyonlarca yoksul ezilmis insanin durumunu ilgilendiren , yasamin en ciddi boyutlarindandir.. kim hakli hakli kim haksiz , bilimsel temellerde tartisilmalidir. bizlerin bazi degerler hakinda dalga gecme luksumuz olamaz.
|
Eğer sevgili dostun obrero biraz samimi olsaydı. Bana bazı yakıştırmlar yapmayıp kayda değer eleştirilerde bulunsaydı konu başka yerlerde olurdu.Ayrıca hiç bir değerlede dalga geçmedim en fazla saygı duymam. Ama kendisiyle dalga geçilemeyecek kadar dogmatikleştirdiğin bir değeri islam, hristiyanlık,yahudilik gibi boktan inanç sistemleriyle bir tutmak gerekir ki bu da senin kafa yapının sokaktaki bir dinciden farksız olduğunu gösterir.
Alıntı:
insanlar orada canlarini ortaya koyuyorlar. mahalle kavgasi eden bu rovero ve soven kiliklilar yuzunden zaten sorun cetrefilli hale geldi. ortada tartistigimiz konu icin bedenlerini atese veren insanlar varken, oturup ciddi ciddi dusnmek lazim..
|
Bazı insanların bir yol için canlarını vermesi o yolu değerli kılmaz. Dünyada İslam dinine mensup bir çok kişi islam için cihad yolunda canını veriyor. Aynı şekilde dünyanın bir çok yerinde askerler vatan millet sakarya uğruna canını veriyor. Bu uğurda ölmeleri benimsedikleri yolu değerli kılar mı? Yada sen bu konuya hangi taraftan bakmak istiyorsun. Sır bazı insanlar öldüğü için mi düşünmek gerekir
Alıntı:
kullandigi cumlelere bakarmisin albatros " yok efendim avrupalilar turkiyeyi tanizmamis kurtleri arap zannedermis oradaki anarsitler birsey bilmezmis"
|
Ayrıca Söylediğim tam olarak bu değildi. Ben kürtleri değil Türkleri arap zannederler dedim.Lafı nerenden anlıyorsun. Avrupalının Kürtten haberi dahi yoktur. Aşağıya bak hatalarını gör
Alıntı:
rovereagle´isimli arızadan alıntı
Avrupalı birkere Türkiyenin nerde olduğunu bilmez.Türkü Arap zanneder.Kürttende haberi yoktur.
|
Alıntı:
oradaki anarsitler birsey bilmezmis"" evladim avrupadaki anarsistler senin gibi oturup kantin devrimciligi yapmiyor, kafa yoruyor cozum uretiyorlar ve pratige geciriyorlar.. burada her eyleme tum sol gruplar destek verir.. ortak dusman birdir fasizmdir..
|
Eğer cümlelerimi adam gibi okusaydın Avrupalı anarşistlere gönderdiğim lafın obrero nun avrupalı anarşist tanımlmasına olduğunu yda oradaki 'herhalde'' sözcüğünü görürdün.
Ayrıca en başından beri Anarşist değilim diye bas bas bağırıyorum.
.Dolayısıyla çözüm üretme yada pratiğe geçirme gibi bir sorunumda olmaz.Hem hayatında kaç tane avrupalı anarşist gördün onuda merak ettim. Anarşist olduğum sonucuna nereden vardında kantin devrimciliği yaptığımı söylüyorsun. Böyle birşey söylediğine göre kantinde biraz fazla zaman geçiriyorsun.