Elbette, isteyen her kadın istediği gibi dolaşabilmeli rahatsız edilmeden...
Bırak kim neresini gösteriyorsa göstersin, ben pek giyemem; ama yakışana da yakışıyor
Bunu niye sorun ediyorsun ki? Kız arkadaşın olduğu zaman ona bütün gün şiir mi okuyacaksın mesela

Kadının bedeni üzerindeki tahakkümü kaldırıp cinselliği normalleştirmeliyiz...
İnsan hakları evrensel bildirgesinde böyle bir kural var mı ki?

Aldatmak hoş değildir diyebiliriz;ama yasak koymak haddimize ?
Biz de o yaşlarda biraz haşarı değil miydik?
Kime ne?
Onu ben de sevmem, kuru-pilavdan şaşmayın derim
''Kurumsallaştırılmış'' aile olgusudur sözü edilen. Aile bir ''kurum''değildir; önemli olan ''birey''lerin tek tek kendini var edebildikleri bir ilişki sürecidir, olmuyorsa olmaz...
Oepidus kompleksi diye bir şey duydun mu?
O kadar parayı kim bulmuş yahu
Çok hoş, Nazi stilini mi öneriyorsun?
sana ne?
Halt etmiş...
Hayır, özgürlük.
Ben tüketmem, sevmem de...
Bireysel hak ve özgürlük kavramı her şeyden öte bir değerdir. Kişi isterse saçlarını yeşile, yüzünü pembeye, kıçını da mora boyayıp öyle dolaşır, bundan kime ne? Ben istersem aynı anda 5 kişiyi yatağıma alırım bundan kime ne? İster düşük bel giyerim, ister tanga giyerim, ister yırtık kot giyerim ister filinta gibi takımlarla dolanırım kime ne? Sen sadece şahsi beğenini sunabilirsin, gerisi bireysel/mahrem yaşamdır. Medeniyet bireysel ''tercih''lerinin özgürce bir arada yaşanabildiği, kişinin bunlara karşın yasal ve toplumsal baskıya maruz kalmadığı yerlerde olgunlaşan bir olgudur. Durkheim'ın ''moda'' olgusundan yola çıkarak birtakım eleştiriler ve tahliller yapmak gibi bir amacın olsa anlıyacağım seni; ancak, bireysel tercihlere ve mahrem yaşama kadar ''müdahaleci/tahakkümcü'' bir tavrı sezdiğim için ''orada dur bakalım'' diyorum sana!
Al benden de birkaç örnek: Batılılılaşmak anal seks yapabilmek midir? Batılılaşmak sevişirken partnerinin canını sadistçe yakabilmek midir? Batılılaşmak insanların kaldırımda dağınık, düzensiz yürümesi midir? Apartmanlarda oturmak mıdır? Yemeği çatal-bıçakla yemek midir? Her gece sevişmek modernlik midir? Sakız çiğnemek? Arkadaşlarının yanında rahatça osurabilmek batılılaşmak mıdır? Asıl bomba geliyor, osurmadan zıçabilmek