Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 03-07-2009, 12:05
AlbatrosS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Raporlu Arıza

Alıntı:
1-mini etek giyip sokakta rahatça dolaşmak.
Elbette, isteyen her kadın istediği gibi dolaşabilmeli rahatsız edilmeden...
Alıntı:
2-düşük bel pantolonla iç çamaşırı göstermek veya hiç iç çamaşırı giymemek.
Bırak kim neresini gösteriyorsa göstersin, ben pek giyemem; ama yakışana da yakışıyor
Alıntı:
3-çok sayıda erkek veya kız arkadaş edinip cinsel birliktelik yaşamak.
Bunu niye sorun ediyorsun ki? Kız arkadaşın olduğu zaman ona bütün gün şiir mi okuyacaksın mesela Kadının bedeni üzerindeki tahakkümü kaldırıp cinselliği normalleştirmeliyiz...
Alıntı:
4-evli çiftlerin gizli ilişkiler yaşayıp sık sık birbirlerini aldatmaları.
İnsan hakları evrensel bildirgesinde böyle bir kural var mı ki? Aldatmak hoş değildir diyebiliriz;ama yasak koymak haddimize ?
Alıntı:
5-20 yaşına gelen birinin ayrı ev açıp her gün alem yapması
Biz de o yaşlarda biraz haşarı değil miydik?
Alıntı:
6-bekarete önem vermemek.
Kime ne?
Alıntı:

7-fes fud beslenmek.
Onu ben de sevmem, kuru-pilavdan şaşmayın derim
Alıntı:
8-aile kavramını dışlamak.
''Kurumsallaştırılmış'' aile olgusudur sözü edilen. Aile bir ''kurum''değildir; önemli olan ''birey''lerin tek tek kendini var edebildikleri bir ilişki sürecidir, olmuyorsa olmaz...
Alıntı:
9-anne babayı birşey yerine saymamak.
Oepidus kompleksi diye bir şey duydun mu?
Alıntı:
10- lüks otomobillere bininp müziğin seseni sonuna kadar açmak.
O kadar parayı kim bulmuş yahu
Alıntı:
11- şekil şekil saçlar yapıp maymuna gönmek.
Çok hoş, Nazi stilini mi öneriyorsun?
Alıntı:
12-erkeklerin kız gibi, kızların erkek gibi rollere bürünmesi.
sana ne?
Alıntı:
13- evlilik dışı erkek arkadaşından çocuk sahibi olmak.
Halt etmiş...
Alıntı:
14-sokakta öpüşmeyi çağdaşlık sanmak.
Hayır, özgürlük.
Alıntı:
15- uyuşturucu tüketmek.
Ben tüketmem, sevmem de...

Alıntı:
işte bizim batılılaşmaktan anladıklarımız. eklenecek daha çok şeh var sizde ekleyin. bakalım nasıl batılılaşıyoruz görelim. biz bunları yaparak çağdaşlaşıyoruz. çağlar atlıyoruz.
Bireysel hak ve özgürlük kavramı her şeyden öte bir değerdir. Kişi isterse saçlarını yeşile, yüzünü pembeye, kıçını da mora boyayıp öyle dolaşır, bundan kime ne? Ben istersem aynı anda 5 kişiyi yatağıma alırım bundan kime ne? İster düşük bel giyerim, ister tanga giyerim, ister yırtık kot giyerim ister filinta gibi takımlarla dolanırım kime ne? Sen sadece şahsi beğenini sunabilirsin, gerisi bireysel/mahrem yaşamdır. Medeniyet bireysel ''tercih''lerinin özgürce bir arada yaşanabildiği, kişinin bunlara karşın yasal ve toplumsal baskıya maruz kalmadığı yerlerde olgunlaşan bir olgudur. Durkheim'ın ''moda'' olgusundan yola çıkarak birtakım eleştiriler ve tahliller yapmak gibi bir amacın olsa anlıyacağım seni; ancak, bireysel tercihlere ve mahrem yaşama kadar ''müdahaleci/tahakkümcü'' bir tavrı sezdiğim için ''orada dur bakalım'' diyorum sana!

Al benden de birkaç örnek: Batılılılaşmak anal seks yapabilmek midir? Batılılaşmak sevişirken partnerinin canını sadistçe yakabilmek midir? Batılılaşmak insanların kaldırımda dağınık, düzensiz yürümesi midir? Apartmanlarda oturmak mıdır? Yemeği çatal-bıçakla yemek midir? Her gece sevişmek modernlik midir? Sakız çiğnemek? Arkadaşlarının yanında rahatça osurabilmek batılılaşmak mıdır? Asıl bomba geliyor, osurmadan zıçabilmek

Mey kasemi kırdın yere vurdun Tanrım
Zevkimden edip sanki ne buldun Tanrım
Gül renkli şarabım yere döktün tekmil
Zannım budur ki sen de sarhoş oldun Tanrım...

Hayyam...