Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 03-07-2009, 11:26
naftalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naftalin naftalin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
teoride normalim

farklı olmak adına bir şeyler yapılmıyor farklı olduğun için yaptıkların farklı oluyor ..
hayatı pratikleştiren şeyler amacından uzaklaştığından olsa gerek insanı insandan uzaklaştırıyor..
batının ve doğunun arasındaki fark bakış açısından kaynaklanır batı nesnenin kendisine odaklanır, dopu nesneyi içinde bulunduğu her türlü detayla görür (misal arab reklamı yapcaksanız batı için arabanın kendisini çekmeniz gerekir ama doğu için alakasız bir yerde çekilen arada bir saniye görülebilen araba reklamı anlaşılabilir hatta Tv de böyle bir reklam vardır leopar gezdiren kadını gördünüz mü güneş tutulmasını gördünüz mü şeklinde gerçi o reklamda amaç arabanın göz kamaştırdığı idi ama esas olan bakmak tır )batı bireyi üst tutar herşeyin birey için olduğunu savunur doğu insanı bütünün parçası sayar ve bütün için insan çalışır (ekonomik olarak değil)
...
batıda batıyı kurtaran tek şey kuralcı olmalarıdır. kural koyduğunuzda evden oy bile kullandırabilirsiniz
...
yukarıda sayılanların batılılaşmak ile alakasını kuramadım ben ama nedense bu alakayı kuranlar genelde bu tarzı (!) eleştirenler, bi soralım bakalım saçını şekil şekil yapanlar bunu yaprken batılışamaş adına mı yapmaktadırlar yoksa başka nedenlerle mi
bağlantıyı iyi kurmak gerek ...

aNlAtIm AnLaŞıLmIş olduğunda gerçekten anlamlandığı durumu soyut bir biçimde anlamlayabilmek için gerekli tüm niteliklere kendiliğinden sahipTİR.