Tekil Mesaj gösterimi
  #25 (permalink)  
Alt 02-07-2009, 20:08
obrero obrero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
berkan04´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
yaklaşımın güzel fakat bölücülükte faliyet alan insanların saygı kazanması beni düşündürüyor heleki benliğini unutup nerelerden nasıl geldiğini tarihini bilmeden bu insanın veyahut insanların yanında olabiliyorsunuz orası ayrı bir tartışma konusudur.
fikir ve düşüce özgürlüğü vardır, saygı duyarım fakat bu konudaki düşüncelerimi değiştirmez.
Bölücülük mü?Yoksa sen ulus-devletin "bölünmez"liğine inanan biri misin?Farkında mısın sevgili kardeşim,yanı başımızda bir ulus imha ve inkar politikalarına mağruz kalıyor.Tarihin çeşitli dönemlerinde ulus-devlet gerek kültürel gerekse siyasal-politik anlamda baskılarını yanıbaşımızdakilerin üzerine yoğunlaştırıyor sevgili kardeşim.

Yanıbaşımızda ezilen kardeşlerimiz ise bizsiz kendilerini düşünmüyorlar...Bizle bir federasyon çatısı altında birleşmek istediklerini söylüyorlar ve ayrı bir devlet kurmayı reddediyorlar.İlişkileri zorunluluk çerçevesinde kurmak değil,gönüllülük çerçevesinde kurmak istiyorlar.Ve tarihte birçok anarşist önderin söylediği gibi,bunu bir federal devlet çatısı altında yapmak istiyorlar.

Federal devlet anlayışı,hem ayrı bir devletin kurulup,militarist anayasalarla Kürd ve Türk halklarının birbirine düşmesini engelleyecektir, ulusçu akımlara karşı iki halkın kardeşliğini dayanak olarak sunacaktır ve irili ufaklı devletçikler arasındaki bir takım birlikler gibi(Sovyetler birliği,avrupa birliği) bir ulus-devletin,diğer ulus devleti politik veya siyasi-politik olarak yutması,sindirmesi engellenecektir...

Bunlar,Bakunin'in,Proudhon'un,Kropotkin'in görüşleridir...Ve ulusal sorunun çözümü yolunda en merkeziyet karşıtı ve en özgürlükçü çözüm yoludur.Ve Kürd önderliği bunu çözüm planı olarak ortaya atmaktadır.Fakat bazı anarşist(!) arkadaşlar,hala boş yere "ötüp" duruyorlar.

Arkadaşım,sen benim görüşlerime saygılısın teşekkür ediyorum.Ancak birilerinin gazına ve oyununa gelme,boş provokatörlerin oyuncağı olma...

Teşekkür ediyorum...