Tekil Mesaj gösterimi
  #23 (permalink)  
Alt 30-06-2009, 18:57
eco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eco eco isimli Üye şimdilik offline konumundadır
daima arıza

kısa filmin çekmek düşünüldüğü kadar derin mevzular içermez... bir an'ın yazılı bir metni(senaryo), bir kamera, gerekliyse oyuncu yada oyuncular... sonrası içinse en basit montaj programı yeterlidir... örnek olarak windows movie maker... anlatmak istediğiniz an ne ise kameraya kaydeder ve montajlarsınız... süre dışında sınırları yoktur... mantıklı tutarlı kurallı olması zorunluluğuda... tabi tercihen tüm sinema kurallarına uyarakta yapılabilir ama tam tersi durumuda bile kimse size bu kısa film değildir diyemez... yukardaki kısa filmi bir arkadaşımın çekmem için verdiği Faruk Ulay'a ait Modus Operandi adlı eserdeki öykülerden biri... Şiire yakın bir formatta yazılı olan metni çekmem istendiğinde bir iki gün zaman istedim... senaryoda yazanları birebir çekmekte yapılabilir bir iş olsada senaryonun kendisini çekerekte yapılabileceğini düşündüm ve böyle çektim... görüntülere biraz efekt ekleyerek deneysel bir atmosfere ulaştım... bir chris isaac şarkısı olan wicked game'in pipilotti rist yorumunuda filmde müzik olarak kullandım... ismimi gizlemek adına ön ve arka jeneriklerini kırpıp buraya yüklemek için youtube ekledim... daha iyisini yapabilecek bir sürü insan olduğunun farkında olarak bu videonunda bir kısa film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim...

Konu eco tarafından (30-06-2009 Saat 18:59 ) değiştirilmiştir..