Genelde bu karun yahyalı, fettullah amcalı din tartışmalarına girmekten kaçınmaya çalışsam da (yeterli sabra sahip değilim maalesef) bir kaç nokta var ki değnmeden geçemedim:
Alıntı:
|
Bir tez, antitez ve sentez durumu vardır.Evrim teorisi çıkmadan önce ( Daha doğrusu Darwin'in piyasaya sürülmediği zaman) klise aristokratların, burjuvaların üstündeydi.Evrim teorisi çıktığı zaman burjuva sınıfı kliseyi tanımaz oldu.Burjuvanın İşçi kesimini ezmek konusunda önüne bir engel çıkmadı(din gibi).İşçi kesimi ezilince piyasaya Marxsizm sürüldü.Tez, antitez, sentez üçü bir arada.Komünizmi benimseyenler dini inancı olan kimseler mi ?
|
Yahu bre tarih özürlü, kopyala yapıştır hafızalı fikir kabızı; aristokrat, kilise, burjuvazi ilişkisi ile ilgili bahsettiğin olayın adı "Fransız ihtilali" dir ve 1789 tarihlidir, bu da Darwinin doğumundan 20 yıl öncesine tekabul eder. Komünizmin çıkışı konusunda da ilkel komünal dönem denilen bir tarih süreci var, yani o da en az ateizm kadar eskidir. Adnan amcandan ezberlediğin bu çarpıtma taktiklerini başka yerde dene burada sökmez.
Bir de şu din ile sosyalizm arasında kurduğunuz tez-anti tez ilişkisi var ya, bi araştırın bakalım kilise latin amerikadaki sosyalist hareketlerin neresinde durmaktadır, amerikanın pompaladığı antikomünizm islamı ne amaçla ne kadar kullanmıştır?
Bu arada takdir ettim albatros, eni konu cevap vermişsin yazılanlara benim sabrım cidden yeterli değil bu konuda...