Alıntı:
obrero´isimli arızadan alıntı
ciddi olmanız dileğimle:@
|
27-06-2009 23:15 Tarihinde attığın bu mesajda diğerlerine ciddi olmlarını söyledin. Benim bunda önce attığım mesajda Apoist gençlik ve PKK yanlıları nerede diye diye haykırışlarıma cevaben bu yazıyı yazma gereği içinde buldun kendini ve hala PKK sempatizanı değilsin. Helal olsun sana
Alıntı:
Kabul etmeyebilirsiniz,ama bu fikirlere saygı duymalıyız diye düşünüyorum.Sn.Öcalan reel sosyalizm deneyi de dahil birçok şeyi ustalıkla açımlamış.Aynı şekilde İslam tarihini de,marx'ı,lenin'i,hegel'i de çok iyi açımlamış,çok irdelemiş.Ve Marx'a ustaca eleştiriler yapabilen bir kalem.Bunu kabul etmek lazım,öyleyse saygı da duymak lazım...
|
Bu sözler Richard Dawkins'in sözlerini hatırlattı bana.''' Bir ideolojiyi tartışırsınız, bir siyasi görüşü tartışırsınız, ama iş bir dini tartışmaya geldğinde hap saygı duymak zorunda bırakılırsınız.
Bak dostum saygı duymak diye bir şey yoktur eğer ortaya bir düşünce atılırsa hem kabul edilmeyebilir hem çürütülebilir hemde acımasızca eleştirilebilir. Saygı duymak diye bir şey yoktur saygı tanrıyla beraber toprağa girdiğinden bu yana herşey yanlışta olabilir doğruda olabilir. Doğrularla yaşamk içnde yanlışı yok etmek gerekir tıpkı dinleri yok etmek gerektiği gibi.
Sonuç: Cümlelerinden anlaşıldığı üzere insanlar saygı duymak zorunda bıraktığın bir düşünce senin dininden başka birşey değildir ama hala PKK sempatizanı değilsin ve Apoyu önder olarak kabul etmiyorsun. (Aslında ediyorsun ama gelebilecek saldırılara karşı tarafsız olduğunu beyan etmek bakımından Apo önderimiz olmaz yada Pkk sempatizanı değilim dedin.
Alıntı:
Sn.Öcalan'ın görüşü bir şablon değildir.Kendi felsefi çözümlemeleriyle özgür bireyi ve toplumu oluşturmayı hedeflemektedir bunu da Kürt hareketi'nin nesnel koşullarıyla bağdaştırmakta,yeni sonuçlar çıkarmaktadır.Daha fazla kan dökülmemesi adına,kapitalist sistemde kürt sorunu'na çözümler aramaktadır.Fakat ararken de Türk ulusuyla kardeşlik bağlarının kopmaması gerektiğini,Türk faktörünün de göz önünde bulundurulmasını,dış güçlerin müdahalesinin gerekmediğini,istenirse bu sorunun gayet kolay çözümlenebileceğini söylüyor bence doğru da söylüyor.
|
Bu söylediklerinin Apoya özgü bir düşüncenin olduğunu kabul ettirmez bunu siyasi bir partinin lideride sokakta gezen bir insanda söyleyebilir. Ama yinede ideoloji oluşturacak derecede bir etkiyi ortaya çıkarmaya yetmez. Sen Apoizm nedir onu anlat bana.
Alıntı:
Elbette Sn.Öcalan'ın birçok çözümleme hatası da olabilir.Örneğin Sn.Öcalan Marx'ın diyalektiğini hegel şablonculuğuyla suçlar.Veya Marksizm'in mücadele metodolojisinin olmadığını savunur.Bu kadar kötü tecrit koşullarında bu kadar derin tespitler yapmak her babayiğidin harcı değildir.O yazıları okursanız,sadece tek bir konuda değil,dünyadaki birçok sorun hakkında gerçekçi çözüm önerileri vardır,doğayla ilgili sorunlarda,kadın sorununda,vsvs.Demek istediğim Sn.Öcalan tabi ki bizim önderimiz olamaz.Ama ona saygı duymamız,irdelememiz gerekmektedir.
|
Kimse daha öcalanı hata yapmakla suçlmazken nedense bunu ilk sen belirtme gereği duydun.Daha sonra öcalanın yaptığı hataları belirttin sonrada bunlar için derin tespitler dedin. Hem hata yaptığını söylüyorsun hemde bir tespit yaptığını.
Hem hatalı olmakla suçluyorsun hemde
Alıntı:
O yazıları okursanız,sadece tek bir konuda değil,dünyadaki birçok sorun hakkında gerçekçi çözüm önerileri vardır
|
diyorsun.
Ha bu arada Öcalanın bu nedenli çıkarımlarda bulunmasının nedeni de bulunduğu tecrit koşullarıdır dışarıda olsa daha iyisini yapamazdı.
Ayrıca gündem gazetesinden haberim var öcalanın Marksizm eleştirilerinide her daim tarışmya açığım ama ilk önce yalan söylemeyi bırakmalı va samimi olmalısın bir daha yalan söylersen bundan sonra söyleyeceklerininde benim için önemi olmaz kenidn çalar kendin oynarsın.