Alıntı:
rovereagle´isimli arızadan alıntı
Elbette Apoizm Abdullah Öcalan ile ilgili birşey neyseki bu kadarını tahmin edebilmişsiniz. Eğer Pkk yanlısı çevreye çokça uzaksanız bu kelimeyi yeni duymuş olmanız ilginç değildir . Ama bir süre sonra bu kelimeyi daha çok duyabilirsizniz. Apoizm hakkında bazı sonuçlara ulaştım ama bunu üyelerden gerekli cevap gelmediği takdirde yapıcam.
Evet sevgili khaos.info ailesinin mensubu Apoist gençlik yada Pkk sempatizanı sosyalist (?)dostlar cevaplarınızı bekliyorum.
Bu arada sevgili dostlar Apoist yada Pkk sempatizanı olmasanız dahi lütfen internetten bile olsa Apoizmi araştırın eğer eğer sizi tatmin eden ideoloji varsa bunu lütfen paylaşın ama unutmayın İdeoloji olduğuna inandıysanız
|
Sevgili kardeşim.Öncelikle şunu söylemek istiyorum.Ben ne bir PKK sempatizanıyım,ne de ateşli bir taraftarıyım.Bunu önce bir bilmenizi istiyorum.PKK sempatizanı olup,olmamakla Apoizmi duyup duymamak arasında bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum.Çünkü bir gazete Sn.Öcalan'ın tecrit koşullarında yazdığı makaleleri her hafta yayımlıyor.
Gündem Online şu linkten ulaşabiliyorsunuz sn.öcalan'ın fikirlerine.
Ben uzun zamandır okuyorum bunları,hatta Gündem gazetesi ilk çıktığından beri okuyorum.İsteyen arkadaş varsa bunları uzun uzun tartışabiliriz.
Kabul etmeyebilirsiniz,ama bu fikirlere saygı duymalıyız diye düşünüyorum.Sn.Öcalan reel sosyalizm deneyi de dahil birçok şeyi ustalıkla açımlamış.Aynı şekilde İslam tarihini de,marx'ı,lenin'i,hegel'i de çok iyi açımlamış,çok irdelemiş.Ve Marx'a ustaca eleştiriler yapabilen bir kalem.Bunu kabul etmek lazım,öyleyse saygı da duymak lazım...
Sn.Öcalan'ın görüşü bir şablon değildir.Kendi felsefi çözümlemeleriyle özgür bireyi ve toplumu oluşturmayı hedeflemektedir bunu da Kürt hareketi'nin nesnel koşullarıyla bağdaştırmakta,yeni sonuçlar çıkarmaktadır.Daha fazla kan dökülmemesi adına,kapitalist sistemde kürt sorunu'na çözümler aramaktadır.Fakat ararken de Türk ulusuyla kardeşlik bağlarının kopmaması gerektiğini,Türk faktörünün de göz önünde bulundurulmasını,dış güçlerin müdahalesinin gerekmediğini,istenirse bu sorunun gayet kolay çözümlenebileceğini söylüyor bence doğru da söylüyor.
Elbette Sn.Öcalan'ın birçok çözümleme hatası da olabilir.Örneğin Sn.Öcalan Marx'ın diyalektiğini hegel şablonculuğuyla suçlar.Veya Marksizm'in mücadele metodolojisinin olmadığını savunur.Bu kadar kötü tecrit koşullarında bu kadar derin tespitler yapmak her babayiğidin harcı değildir.O yazıları okursanız,sadece tek bir konuda değil,dünyadaki birçok sorun hakkında gerçekçi çözüm önerileri vardır,doğayla ilgili sorunlarda,kadın sorununda,vsvs.Demek istediğim Sn.Öcalan tabi ki bizim önderimiz olamaz.Ama ona saygı duymamız,irdelememiz gerekmektedir.